Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
Grzyby suszone najlepiej jest zalać wrzątkiem i zostawić na noc.
W wodzie po grzybach gotuje się przesiekaną kapustę z dodatkiem kminku, ziela i liści 30 min. `Uwaga na piasek w wodzie po grzybach ` Trzeba sprawdzić kwaśność kapusty, jeśli jest mocna to można ją przepłukać, lub odcisnąć i zachować płyn do ewentualnego dokwaszenia. Na patelni podsmaża się posiekaną cebulę, potem świeże grzyby, potem dodaje się te namoczone, a na koniec ugotowaną kapustę. Całość przesmaża się do lekkiego zrumienienia kapusty i w tym czasie można doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodaje się ugotowany makaron łazanki i jeszcze przesmaża mieszając i doprawiając do uzyskania odpowiedniego smaku.
Smacznego :)