Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łazanki z kapustą i grzybami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20246
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2205
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20246
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2205
Składniki
Suszone grzyby umyć pod bieżącą wodą, zalać ciepłą wodą i moczyć kilka godzin lub przez noc. Następnie odcedzić i drobno pokroić.
Kapustę poszatkować, dodać grzyby i gotować około godziny, aż kapusta będzie miękka. Jeśli ciągle jest zbyt kwaśna, dodać szczyptę cukru. Miękką kapustę z grzybami odcedzić i podsmażyć.
Cebule posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Gdy odparuje z nich płyn, dodać kapustę z grzybami, doprawić solą i pieprzem. Całość posiekać. Ugotować łazanki zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z przygotowaną kapustą. Udekorować ziołami.Źródło: Twoje Imperium