Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łazanki z kapustą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Oczyść kapustę i cieniutko poszatkuj lub rozdrobnij ją w malakserze. Zagotuj duży garnek wody, lekko ją posól.
Wrzuć kapustę, gotuj 10 -15 minut. Wylej na durszlak, pozostaw, aby obciekła z wody. Łazanki ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz na durszlaku.
Cebulę obierz, drobniutko pokrój. W garnku (z grubym dnem) rozgrzej 2-3 łyżki oleju i zrumień cebulę. Wrzuć kapustę i mieszając, smaż chwilę razem. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem (farsz musi mieć zdecydowany, pikantny smak).
Do kapusty włóż łazanki, wymieszaj i przypraw. Chwilę podgrzewaj na małym ogniu. Udekoruj koperkiem.
Do kapusty możesz dodać usmażony wędzony boczek. Potrawa będzie bardziej sycąca.
<strong>Przepis nadesłała Zofia Bujko z Poznania</strong>Źródło: Takie jest życie