Łazanki z grzybami

Łazanki z grzybami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Świetne połączenie makaronu z leśnymi grzybami.

Składniki

  • 250 g makaronu typu łazanki
  • 300 g mrożonych prawdziwków
  • 100 ml bulionu grzybowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 250 g kapusty
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Na maśle smażymy grzyby, dodajemy posiekaną cebulę. Po chwili wrzucamy szatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans.
    Wrzucamy osączony makaron, posiekaną natkę. Składniki łączymy, doprawiając solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (1)

Obserwator 18 stycznia 2020
Toż to było bardzo smaczne
Składniki
  • 250 g makaronu typu łazanki
  • 300 g mrożonych prawdziwków
  • 100 ml bulionu grzybowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 250 g kapusty
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
Składniki