Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z cukinią"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 287
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 287
Składniki
Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente, czyli na pół twardo. Osącz. W rondelku rozpuść masło, włóż zamrożony szpinak i duś pod przykryciem 10 minut, aż odparuje.
Dodaj obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą przyprawy uniwersalnej.
Cukinię umyj, odetnij końcówki i pokrój w drobną kostkę. Uduś na oleju. Dodaj przygotowany szpinak oraz makaron.
Starannie wymieszaj, przypraw łazanki jeszcze raz do smaku. Przed podaniem, posyp pokruszonym serem pleśniowym.
<strong>Przepis nadesłała Magdalena Sławicka ze Zdzieszowic</strong>Źródło: Takie jest życie