Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , smaczne danie.
Garnek, patelnia, drewniana łyżka.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Boczek pokroić w kostkę i smażyć do wytopienia tłuszczu. Do boczku dodać drobno pokrojoną cebulę i lekko zrumienić.
Ugotowaną kapustę odsączyć, dodać do boczku i 3-4 minuty podsmażyć na małym ogniu ciągle mieszając.
Do kapusty dodać ugotowany makaron, wymieszać, doprawić solą i pieprzem wg. uznania Smacznego życzę:)