Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z tego przepisu najbardziej smakują mi i mojej rodzince.Dodatek grzybów i kiełbasy daje fajny smak potrawie.Osoby którym "sprzedałam"ten przepis robią tylko taką wersję i mówią,że jest najlepsza:)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 533
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1418
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 395
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 533
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1418
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 395
Składniki
Kapustę pokroić drobno,żeby nie była jak spaghetti.Ugotować do miękkości.Ugotować grzybki w osobnym garnku.
Odlać wodę z kapusty i wlać do niej wodę z grzybków,pogotować chwilkę.Cebulę,kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Odcedzić kapustę,dodać do niej kiełbasę z cebulką i pokrojone w paski lub większą kostkę grzybki oraz ugotowany wcześniej w osolonej wodzie makaron.Razem wszystko wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem.Chwilę można wszystko przesmażyć.
Rada:Można łazanki zrobić bez kiełbasy w wersji wegetariańskiej.Ja daję do łazanek makaron Lubella nr 45,jest lepszy niż łazankowy bo się nie skleja.