Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa odmiana łazanek. Takich jeszcze z pewnością nie jadłaś/eś
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 297
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 333
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 70
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 297
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 333
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 70
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak łatwo przygotować łazanki.
Z kapusty należy wyciąć głąb i i podzielić ją na mniejsze kawałki. Te kawałki należy odcisnąć z nadmiaru wody. Następnym krokiem jest drobne posiekanie kapusty.
W garnku rozgrzej masło i podsmaż na nim kapustę. Od czasu do czasu należy ją mieszać - inaczej przywrze. Dodajemy makaron - najlepiej bezglutenowy, polecam również orkiszowy (ten już ma gluten). Dodajmy odrobinę wody z gotowania makaronu. W razie potrzeby dolewamy wody.
Całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Wszystko wykańczamy odrobiną masła zgodnie z zasadą - jeśli chcesz, żeby Twoje danie było dobre dodaj masło, jeśli chcesz aby było lepsze dodaj więcej masła :)
Podajemy ciepłe i dekorujemy posiekanym koperkiem. Życzę smacznego!