Łazanki bezglutenowe

Łazanki bezglutenowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszna i bardzo zdrowa odmiana łazanek. Takich jeszcze z pewnością nie jadłaś/eś

Składniki

  • Ugotowana kapusta - pozostała część np po gołąbkach
  • Makaron bezglutenowy
  • Masło
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Tymianek
  • Koperek

Przygotowanie

  1. Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak łatwo przygotować łazanki.

  2. Z kapusty należy wyciąć głąb i i podzielić ją na mniejsze kawałki. Te kawałki należy odcisnąć z nadmiaru wody. Następnym krokiem jest drobne posiekanie kapusty.

  3. W garnku rozgrzej masło i podsmaż na nim kapustę. Od czasu do czasu należy ją mieszać - inaczej przywrze. Dodajemy makaron - najlepiej bezglutenowy, polecam również orkiszowy (ten już ma gluten). Dodajmy odrobinę wody z gotowania makaronu. W razie potrzeby dolewamy wody.

  4. Całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Wszystko wykańczamy odrobiną masła zgodnie z zasadą - jeśli chcesz, żeby Twoje danie było dobre dodaj masło, jeśli chcesz aby było lepsze dodaj więcej masła :)

  5. Podajemy ciepłe i dekorujemy posiekanym koperkiem.

    Życzę smacznego!

Składniki
  • Ugotowana kapusta - pozostała część np po gołąbkach
  • Makaron bezglutenowy
  • Masło
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Tymianek
  • Koperek
Składniki