Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mojego dzieciństwa. Jeśli lubisz bigos to gwarantuje że łazanki też pokochasz.
Deska do krojenia, patelnia, dwa garnki, nóż, łyżka, miska
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Kapustę białą poszatkować i ugotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Kapustę kiszoną można również pokroić żeby się wygodnie jadło. Ugotuj z liściem i zielem Boczek i kiełbasę pokroić i podsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Makaron ugotować według informacji podanych na opakowaniu.
Ugotowane kapusty odlać z wody i przełożyć do garnka, podsmażony boczek z kiełbasą dołożyć do środka i wymieszać. Ugotowany makaron też odlej na sicie i przelej zimną wodą. Dołóż do garnka z reszką składników, dodaj koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku (według uznania) i można zajadać. Smacznego 🫶
Pokaż w komentarzu swoją wersję 🫶