Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, smaczne danie obiadowe
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 171
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 171
Składniki
Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz sól. Dodajemy ziarenka smaku i gotujemy około godziny. Odcedzamy ugotowaną kapustę i drobno kroimy. Makaron łazanki gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię przekładamy kiełbasę podsmażamy kiełbasę następnie dodajemy cebulę mieszamy całość i przesmażamy. Dodajemy posiekaną kapustę, mieszamy doprawiamy jarzynką solą, maggi i pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Podsmażamy i podajemy na ciepło. Smacznego :)