Łazanki

Łazanki
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Joasia100
Smakują wszystkim. Dowolne modyfikacje według upodobań i gustów.

Składniki

  • makaron łazanki 1 opakowanie
  • pieczarki 1/2 kg
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • dowolna wędzona kiełbasa( tutaj podwawelska) 3 pętka
  • cebula 2 szt
  • ziele angielskie 3 kulki
  • liść laurowy 2 szt
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta przyprawy uniwersalnej

Przygotowanie

  1. Makaron łazankowy ugotować w osolonej wodzie wg zaleceń producenta. Odcedzić.

  2. Kapustę poszatkować, ugotować wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.

  3. Pieczarki pokroić i smażyć na patelni na oleju. Pod koniec smażenia posolić.

  4. Kiełbasę pokroić w kostkę i smażyć na patelni.

  5. Wszystkie składniki włożyć do większego garnka i radem z sobą wymieszać i poddusić na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Składniki
  • makaron łazanki 1 opakowanie
  • pieczarki 1/2 kg
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • dowolna wędzona kiełbasa( tutaj podwawelska) 3 pętka
  • cebula 2 szt
  • ziele angielskie 3 kulki
  • liść laurowy 2 szt
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta przyprawy uniwersalnej
Składniki