Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lazania z pieczarkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 93
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 93
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz je pod bieżącą wodą. Grzyby wytrzyj, posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, podsmaż na nim pieczarki. Pod koniec posól. Mozzarellę pokrój w plasterki.
W garnku rozgrzej resztę masła. Oprósz mąką. Zasmaż. Wlej mleko. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dodaj podsmażone pieczarki. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Formę posmaruj tłuszczem.
W formie układaj na przemian: makaron i sos z pieczarkami. Przykryj mozzarellą. Piecz 40 minut w temp. 180 st.Źródło: Tina