Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania z pieczarkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Sos beszamelowy: z masła, mąki i mleka przygotuj gładki sos beszamelowy (najwygodniej trzepaczką). Przypraw. Kiedy sos ostygnie, wbij żółtko, wymieszaj.
Na oleju podsmaż posiekane cebule i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki, potem mielone. Duś razem, do momentu, gdy mięso się zrumieni. Włóż przecier pomidorowy. Farsz duś jeszcze 10 minut. Przypraw.
Ugotuj makaron. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Naczynie posmaruj masłem. Układaj warstwami: makaron, mięso, ser, sos, makaron, mięso, ser. Lazanię zapiekaj 30-40 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Bella Relaks