Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne Lazanie każdy lubi, bo jej smak to czysta poezja. Delikatne mięso z kurczaka i aksamitny, aromatyczny sos, wprawią każdego w smakowy zachwyt. Potrawa jest pracochłonna ale warto.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze plastry, smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę z dodatkiem czosnku.
4. Stopniowo wlewamy śmietanę uważając żeby się nam nie zważyła.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach , dzielimy na trzy części, jedną dokładamy do sosu, chwilę dusimy.
6. Na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę sosu
7. Ułożyć makaron.
8. Ponownie trochę sosu.
9. Na sos rozkładamy połowę kurczaka.
10. Posypujemy drugą częścią sera.
11. Boczek kroimy w kostkę, dzielimy na dwie części, jedną częścią wykładamy na ser.
12. Ponownie układamy makaron.
13. Makaron smarujemy sosem.
14. Wykładamy pozostałe filety.
15. Posypujemy trzecią częścią sera.
16. Układamy ostatnią warstwę makaronu.
17. Polewamy resztką sosu
18. Układamy ser mozzarelle.
19. Na koniec na wierzch układamy pozostały boczek. 20. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
21. Lazania gotowa. 22. Smacznego.