Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1016
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1164
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11823
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1016
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1164
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11823
Składniki
Do garnka wlej olej i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebule. Dodaj mięso i 2 przeciśnięte ząbki czosnku. Do podsmażonego mięsa wlej wodę, dodaj fixy, koncentrat, czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszaj aby nie było grudek i zagotuj, sos nie może być za rzadki. Ewentualnie doprawić.
Do naczynia żaroodpornego wlać krople oleju i ułożyć pierwszą warstwę makaronu, następnie warstwę sosu. Czynność powtarzać tak aby na górnej warstwie znajdował się sos.
Do garnuszka dajemy masło oraz mąkę i robimy zasmażkę. Do bladej zasmażki wlewamy pomału mleko, dodajemy sól oraz gałkę cały czas mieszając do zgęstnienia sosu. Gotowy sos nałożyć na górę lazani i posypać serem.
Gotową lazanie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i pieczemy 40-45min.