Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lazania bananowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2119
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2119
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa
Lazanie ugotuj wg instrukcji. Każdy płat przekrój na pół. Twaróg utrzyj z jogurtem, cukrem pudrem, skórką i połową soku z cytryny. Banany pokrój na plasterki, skrop resztą soku cytrynowego.
Na kawałkach pergaminu ułóż po trzy warstwy lazanii, masy serowej i bananów. Posmaruj śmietaną, posyp cukrem trzcinowym. Razem z pergaminem ułóż na patelni, przykryj, smaż 5-7 min.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie