Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
genialne danie, którego jak raz skosztujesz to nigdy nie zapomnisz jego smaku
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 510
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13429
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 510
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13429
Składniki
Cebulę pokroić i podsmażyć razem z mięsem. Dodać pomidory oraz przyprawy i czosnek. Z mąki, margaryny i mleka zrobić sos beszamelowy ( na małym ogniu w garnuszku roztopić masło, dodać mąkę i wymieszać. Gdy masło połączy się z mąką, wlać powoli zimne mleko stale mieszając i gotować aż sos zgęstnieje i doprawić do smaku solą i pieprzem.)
Układać warstwamiw naczyniu żaroodpornym, które na początku należy wysmarować oliwą lub margaryną. Na dno suchy makaron( makaronu nie gotować! chyba ze na jego opakowaniu jest inny sposób przygotowania), na makaron cienka warstwa mięsa, potem sos beszamelowy i makaron i dalej tak samo czyli makaron, mięso, sos, makaron mięso , sos. Na sam wierzch pokroić mozarellę na talarki i poukładać na wierzchu i to przysypać żółtym serem. Następnie posypać bazylią i oregano. Piec 140 min w 180 stopniach.