Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne ziemniaczana"
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14737
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 343
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14737
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 343
Składniki
Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę i cz?osnek. Dodaj mięso i smaż je około 10 minut. Następnie wlej prz?ecier pomidorowy wymiesz?any z koncentratem. Dodaj cukier, sól i pieprz?. Całość zagotuj.
Na patelni rozpuść trochę masła i podsmaż pieczarki. Resztę masła stop w garnku. Wsyp mąkę i wymieszaj. Wlej mleko i całość dokładnie połącz.
Gdy sos z?gęstnieje,? z?dejmij go z ognia. Z?iemniaki obierz i pokrój w plasterki. Następnie mocz? w garnku z z?imną wodą przez około 15 minut. Odcedź i prz?elej bieżącą wodą.
W nacz?yniu ż?aroodpornym ułóż warstwami: połowę besz?amelu, połowę z?iemniaków, kukurydzę, pieczarki, mięso i resz?tę z?iemniaków. Całość zalej resztą sosu i posyp startym ż??ółtym serem. Z?apiekankę piecz 90 minut w temperaturze 200 °C.Źródło: Na żywo