Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9223
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 219
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 492
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9223
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 219
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 492
Składniki
Cukinię pokrój w plasterki. Posiekaj połowę bazylii. Wymieszaj ricottę ze śmietaną i mąką ziemniaczaną.
Gotuj płatki lasagne w posolonym wrzątku przez ok. 6 minut. Wyjmij je, opłucz zimną wodą i posmaruj olejem. Pokrój łososia w kostkę. Rozpuść masło i podduś na nim szpinak. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj połowę pokrojonej bazylii.
Formę do zapiekania wysmaruj olejem, a na dnie połóż 3 plastry lasagne. Połowy nadzienia z ricotty, szpinaku, plastrów cukinii i pokrojonego łososia, układaj po kolei. Przykryj 3 plastrami i znów rozłóż resztę składników w tej samej kolejności. Przykryj 3 plastrami, posyp parmezanem i orzechami.
Piecz 30 min w 180°C. Ozdób pozostałymi listkami bazylii.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średniŹródło: TV14