Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z warzywami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 255
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 255
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Płaty lasagne obgotować na półtwardo, ostudzić. Brokuł podzielić na małe różyczki i zblanszować w osolonym wrzątku. Groszek i kukurydzę osączyć. Jajka pokroić w plasterki, szynkę w paski.
Wszystko wymieszać, doprawić. Układać w żaroodpornym, natłuszczonym łyżką oleju naczyniu na przemian makaron i farsz.
Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać rozpuszczony w szklance wody koncentrat pomidorowy. Zalać lasagne, posypać tartym parmezanem, piec ok. 30 minut w 230°C. Udekorować bazylią.
Brokuł można też podzielić na różyczki i piec w 200°C przez 15-20 minut. Kolor będzie nieco mniej ładny, ale smak niepowtarzalny!
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium