Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z serem brie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Sos: masło stop, podsmaż cebulę. Dodaj mąkę, smaż minutę, mieszając. Zdejmij z ognia i powoli wlej gorące mleko, mieszając.
Postaw znowu na ogniu i mieszaj, aż zgęstnieje, dopraw, gotuj jeszcze 10 min. Dodaj rozmącone żółtko, zahartowane sosem. Zestaw, trzymaj w cieple.
Czosnek podsmaż na oliwie, dodaj pokrojone pieczarki, podsmaż. Duś do odparowania. Dodaj zioła, pokrojony brie, mieszaj do stopienia.
Zestaw, dopraw.
Natłuść formę, ułóż warstwami surowy makaron, nadzienie, wlej sos. Posyp parmezanem. Zapiecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Świat kobiety