Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z ricottą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Składniki
Lasagne ugotuj al dente. Odcedź i osącz. Wymieszaj ser ricotta z odsączonym tuńczykiem, jajkami, skórką z cytryny i pietruszką. Dopraw. Rozłóż plastry lasagne na blacie. Posmaruj nadzieniem i zwiń w rurki.
Umyj pomidory, obierz czosnek i pokrój w plastry. Dno brytfanny posmaruj olejem i przykryj połową plastrów pomidorów oraz czosnku. Oprósz solą i pieprzem.
Ułóż na tym rurki z lasagne i nakryj resztą pomidorów z czosnku, oprósz przyprawami. Wstaw do piekarnika (180°C) i piecz przez ok. 30 minut.Źródło: Świat kobiety