Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z mięsem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Olej rozgrzać, mięso przesmażyć, mieszając. Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Dodać ją do mięsa wraz z bazylią i drobno posiekaną natką pietruszki. Smażyć kilka minut, następnie dodać pomidory z sosem. Dusić chwilę razem.
Przygotować sos beszamelowy: masło rozpuścić w rondelku, dodać mąkę – nie rumienić i nie zasmażać. Gdy powstanie jednolita masa, porcjami dodawać mleko, cały czas mieszając trzepaczką. Kiedy sos zacznie gęstnieć, doprawić.
Żaroodporne naczynie starannie natłuścić. Nakładać warstwami płaty makaronu i mięso z warzywami. Można dodać plastry świeżych pomidorów. Zapiekać w piekarniku (180oC) ok. 30-45 minut. Przed końcem posypać tartym żółtym serem.
ok. 75 minut
<strong>Superrada</strong>
Lasagne warto też przygotować w wersji jarskiej, np. ze szpinakiem lub cienkimi plastrami cukini. Do warzyw dodajemy krojoną mozarellę i świeże zioła.Źródło: Twoje Imperium