Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z kapustą"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10050
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 120
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 275
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10050
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 120
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 275
Składniki
Liście kapusty włóż do wrzątku i gotuj 2 minuty, aby zmiękły. Odcedź. Rybę pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki.
Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj mąkę,wymieszaj i smaż, nie rumieniąc. Dodaj mleko, bulion i jajko. Całość dobrze wymieszaj, aby nie powstały grudki. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
ułóż warstwami: makaron, kapusta, ryba i plaster boczku. Układaj na zmianę, aż wszystkie się skończą. Zapiekankę zalej sosem i ułóż plastry sera. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, włóż lasagne. Piecz w temperaturze 180o C ok. 45 minut.Źródło: Na żywo