Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z bazyliową nutą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Na rozgrzanej oliwie przesmaż dwa obrane ząbki czosnku i papryczkę. Zdejmij je z patelni, po czym nałóż na nią mięso mielone. Smaż kilka minut, ciągle mieszając.
Dodaj sos pomidorowy i przyprawę włoską oraz pozostałe dwa obrane ząbki czosnku. Duś całość na wolnym ogniu około 25-30 minut.
W tym czasie podgotuj makaron około 5 minut. Warzywa przygotuj według wskazań na opakowaniu.
Żaroodporne naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Ułóż warstwę lasagne, następnie warstwę warzyw i polej sosem mięsno-pomidorowym oraz posyp 2 łyżkami sera. Powtórz czynność 2-3 razy w zależności od głębokości naczynia. Na wierzch ułóż warstwę lasagne i posyp serem. Zapiekaj około 20-25 min w 180 st. C.Źródło: Tele Tydzień