Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne po bolońsku z mięsem"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Marchewki, cebulę, czosnek i boczek pokrój w kosteczkę. Podsmaż na oliwie. Dołóż mięso i pomidory. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Duś około 35 minut. Pod koniec dodaj koncentrat.
W garnku rozgrzej masło. Oprósz mąką, zasmaż. Dolej bulion i śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Płaty makaronu przełóż mięsem i sosem. Posyp parmezanem. Piecz ok. 40 minut w 200oC. Udekoruj.Źródło: Naj