Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ale i sycące.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6356
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 777
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6356
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 777
Składniki
Podsmażyć cebulkę dodać mięso ( moim zdaniem lepiej to zrobić w garnku niż na patelni) dodać pomidory. Gotować aż sos zgęstnie. Doprawić według własnego uznania ( ja dodałam trochę suszonej bazylii i oregano).
Zamrożony szpinak wrzucić na rozgrzana patelnię ( można dodać trochę oliwy). Kiedy będzie już miał odpowiednią konsystencję dodać przeciśnięty czosnek, śmietanę i jajko. Dobrze doprawić.
Spód naczynia do zapiekania wysmarować tłuszczem. Układać kolejno makaron- beszamel- mięso+ trochę sera-makaron- beszamel- szpinak- makaron itd. ( wiadomo :))
Nie napisałam ile tego makaronu ( podejrzewam że opakowanie potrzeba ) bo robiłam go własnoręcznie z przepisu : 40 dag mąki i 4 jajka. Przed " układaniem" dania oczywiście troszkę podgotowany , dosłownie chwilkę " do wypłynięcia".