Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne langustynki w pikantnym, aromatycznym curry
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 156
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 31
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 156
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 31
Składniki
Langustynki oczyścić, usunąć pancerze i głowy (można użyć ich jako bazę bulionu do zupy rybnej).
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki. W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić warzywa, dusić 8-10 minut.
Następnie dodać pastę curry, dokładnie wymieszać, wlać mleko kokosowe,sos rybny, doprawić sokiem z limonki, odrobiną cukru i ewentualnie solą, doprowadzić do wrzenia. Włożyć langustynki, gotować kolejne 3-4 minuty.
Gotowe curry podawać z ryżem i posiekaną kolendrą.