Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Langosze z serem owczym i koperkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1046
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1046
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ugotuj nieobrane, umyte ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy ostygną obierz je i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Z niewielkiej ilości mąki, kilku łyżek letniego mleka, drożdży i cukru przygotuj zakwas.
Włóż ziemniaki do miski, dodaj do nich resztę mąki, jajko, sól i zaczyn. Ugnieć ciasto i wstaw je w ciepłe miejsce, by wyrosło.
Wyrośnięte ciasto podziel na małe bochenki, z których ręcznie uformuj placki.
Na środek każdego placka połóż trochę rozkruszonego sera i dodaj pokrojony koperek. Poprzekładaj placki na pół i ponownie uformuj z nich placuszki. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.Źródło: TV14