Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaszenina wieprzowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Głowiznę i nóżki wieprzowe umyć starannie i oczyścić, włoszczyznę opłukać i obrać.
Mięso i warzywa ugotować z przyprawami do miękkości.
Mięso obrać z kości, usunąć wszystkie chrząstki i żyłki, pokroić w kostkę.
Wywar przecedzić przez gęste sito lub płótno, dodać ocet, gotować kilka minut.
Auszpik wlać na dno formy. Gdy zastygnie, włożyć mięso, pokrojone korniszony i plasterki cytryny.
Całość zalać resztą auszpiku, włożyć do lodówki do zastygnięcia.Źródło: Życie na Gorąco Retro