Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kwadraciki z kwaszoną kapustą"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 813
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 813
Składniki
Ciasto zagnieć według podanego przepisu.Do ciasta możesz dodać też trochę granulowanego czosnku albo mielony kminek. Miseczkę z ciastem przykryj i odstaw na ok. 40 minut do wyrośnięcia.
Kapustę kwaszoną opłucz, dobrze odciśnij, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Kiełbasę potnij w cienkie plasterki. Kwaśną śmietanę wymieszaj ze słodką papryką. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kiedy ciasto na pizzę podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć. Dużą blachę (ok. 40 x 40 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Spód formy wylep ciastem. Placek posmaruj sosem śmietanowym. Na tym rozłóż kapustę i plasterki kiełbasy.
Pizzę posyp kosteczkami papryki. Oprósz pieprzem i ew. odrobiną soli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz ok. 20 minut. Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Gotową pizzę posyp szczypiorkiem. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.Źródło: Tina