Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kuskus z warzywami"
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 223
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 223
Składniki
Buraki umyj, skrop olejem, wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Ostudzone obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę. Groszek ugotuj w solonej wodzie do miękkości.
Zagotuj wodę, odlej 2,5 szklanki, posól, wymieszaj, zalej nią kaszę. Dodaj szafran i kurkumę, przemieszaj, przykryj, odstaw na 5 minut. Na patelni rozgrzej masło, wsyp gotową kaszę, groszek, buraki i starty parmezan.
Całość przypraw solą i pieprzem. Stale mieszając smaż przez 5 minut.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień