Kuskus po marokansku

Kuskus po marokansku
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: miciunia
Bardzo aromatyczne i szybkie danie

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzac oliwe. Dodac cebule, posiekany czosnek, pieprz, cumin, cynamon, imbir i kurkume , chwile podsmazyc. Dodac pokrojone daktyle, morele, rodzynki i migdaly ( migdaly wczesniej lekko podsmazyc na suchej patelni ).

  2. Kuskus zalac bulionem i przykryc. Kiedy wciagnie plyn dodac 2 lyzki oliwy oraz podsmazona cebule z bakaliami, wymieszac. Dodac skorke otarta z cytrymy oraz 1 lyzke soku. Wszystko dokladnie wymieszac. Na koniec udekorowac daktylami i podpieczonymi migdalami.

Komentarze do przepisu (3)

Atin 18 kwietnia 2010
Ciekawy przepis:)Ostatnio robilam kuskus na slodko,a teraz sprobuje twojego przepisu na ostro:)
NATIE 18 kwietnia 2010
Czesto robie podobny, dodaje tez pietruszke i swieza kolendre. Jest pyszny. Idealny do pieczonego kurczaka na ostro.
Annuar 19 kwietnia 2010
Ależ to musi być aromatyczne, uwielbiam takie smaki
Składniki
Składniki