Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpoczął się sezon na kurki! W sosie śmietanowo serowym
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 450
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 450
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Na patelni lekko podsmażyłam cebulę pokrojona w piórka. Dodałam kurki- w całości jeśli są drobne. Gdy puszczą soki i potem się przyrumienią patelnię zdjęłam z ognia i dodałam śmietanę i ser i po chwili mieszania wino. Dodałam suszone pomidory pokrojone w paski. Posmażyłam całość parę minut, aż sos lekko zgęstniał. Przed samym końcem dodałam pieprzu, soli do smaku, a po wyłączeniu ognia posiekany koperek. Kurki świetnie komponują się z kwaskowatymi pomidorami i wytrawnością sosu śmietanowego. Smacznego :)