Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki w duecie z bitkami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na plastry. Każdy z nich delikatnie rozbij, następnie natrzyj słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem.
Kurki oczyść, duże pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Podsmaż na łyżce masła z kurkami.
W brytfannie rozgrzej olej, na rozgrzany tłuszcz wrzuć plastry mięsa, obsmaż z obu stron. Dodaj kurki, duś razem ok. 15 min. Następnie zalej bulionem i duś pod przykryciem 30-35 min.
Pod koniec dodaj łyżkę masła i jeśli chcesz, zabiel sos śmietaną. Dopraw do smaku.Źródło: Świat kobiety