Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie z kurkami w roli glownej. Mialo byc na dwa dni.... ale nie bedzie :-) Polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 209
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 209
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przeplukujemy zimna woda. Na gleboka patelnie dajemy maslo, cebulki pokrojone w cienkie piorka, czosnek pokroj. w plasterki, pomidorki w cwiartkach, dorzucamy dokladnie umyte kurki i przyprawiamy Kucharkiem. Najpierw dusimy pod przykryciem (warzywa i grzyby puszcza soki), nastepnie dodajemy ugotowany makaron i troche kurkumy (danie bedzie pieknie wygladalo). Smazymy bez przykrycia, ciagle mieszajac do wyparowania sosu i az sie troszke skarmelizuje. Na talerzu solidnie doprawiamy pieprzem. Wspaniale ! na pewno niebawem do powtorki :-)