Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki marynowane w winie"
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1049
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 717
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 211
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 312
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1049
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 717
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 211
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 312
Składniki
Wodę zagotuj z przyprawami, solą i cukrem. Przykryj i gotuj 5-7 minut. Wlej wino i ocet, ponownie zagotuj i przestudź. Kurki umyj. Wrzuć do lekko osolonego wrzątku, gotuj 20 minut.
Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Przełóź do słoików, zalej marynatą, szczelnie zamknij i zapasteryzuj.
Czas przygotowania: 35 minut 380 kcal/1 słoikŹródło: Tele Tydzień