Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy sposób na pieczonego kurczaka - sprawdź sam :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Kurczaka natrzeć na zewnątrz i od wewnątrz olejem, solą, pieprzem, papryką.
Piec nagrzać do 180-190 stopni bez termoobiegu, i piec co najmniej 1,5 godziny, co jakiś czas podlewając wyciekającym sokiem. Ja piekę na kratce z piekarnika a pod spód daję blachę z piekarnika. Można na tą blachę wlać również szklankę wody lub bulionu i podlewać kurczaka. Kurczak jest bardzo soczysty. SMACZNEGO!