Kurczakowe racuszki

Przepis dnia 2011-01-05
Kurczakowe racuszki
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mari
sposób na mięso z rosołu

Składniki

  • mięso obrane z udek, 3 szt.
  • Mąka pszenna, 1/2 szkl.
  • olej, 3 łyżki
  • jajka, 2 szt.
  • woda gazowana, 1/4 szkl.
  • proszek do piecz., 1 płaska łyżeczka
  • natka pietruszki posiekana, 2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka, 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Jajka wbic do miski, roztrzepac mikserem, następnie dodac olej, mąkę z proszkiem wodę gazowaną, ubic. Do ciasta dodac rozdrobnione mięso, przyprawy, natkę i wymieszac. Zostawic na 10 minut. Smażyc z obu stron na rumiano.

Komentarze do przepisu (8)

koko6 03 stycznia 2011
Witam,rozumiem że jest to mięsko ugotowane--jak długo?Pozdrawiam.
mari 03 stycznia 2011
Mięso ma byc ugotowane do miękkości. Można wykorzystac mięso z rosołu. Pozdrawiam!
Kurka_domowa 03 stycznia 2011
Fajny pomysł na mięso z rosołu - na pewno wykorzystam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso obrane z udek, 3 szt.
  • Mąka pszenna, 1/2 szkl.
  • olej, 3 łyżki
  • jajka, 2 szt.
  • woda gazowana, 1/4 szkl.
  • proszek do piecz., 1 płaska łyżeczka
  • natka pietruszki posiekana, 2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka, 1 łyżeczka
Składniki