Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczakowe frykasy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Obierz ananasy, przekrój wzdłuż i wykrój rdzeń. Pokrój w drobną kostkę. Włóż do miski.
Limonkę przekrój na pół, wyciśnij sok i dodaj do ananasów. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki lub posiekaj.
Pietruszkę opłucz i posiekaj. Chili przekrój wzdłuż na pół, usuń nasiona i posiekaj.
Wymieszaj ananasy, limonkę, cebulę, pietruszkę i chili. Dodaj 2 łyżki oleju, przypraw szczyptą soli, cukru i pieprzu.
Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój każdy na 3-4 plastry. Smaż kurczaka na łyżce oleju na złoty kolor z obu stron. Zmniejsz ogień, mięso dopraw solą, curry i kurkumą. Smaż jeszcze przez 3 minuty. Umyj ogórek, osusz i pokrój w plasterki.
Ciabattę rozetnij. Rozłóż plasterki ogórka i pierś kurczaka. Polej ananasowym sosem.
Czas przygotowania: 30 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień