Kurczak ziołowy Marychy

Przepis dnia 2011-04-09
Kurczak ziołowy Marychy
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Dobre zioło i wesoło :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Udka posmarować masłem i posypać wszystkimi przyprawami. Można wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.

  2. Pieczenie trwa 60-80 minut, często podlewamy. Jaki lubicie mniej lub bardziej wypieczone. Ja lubię gdy skórka jest cienka i chrupka a mięso soczyste. Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

anna_82 05 kwietnia 2011
o jaka pycha, aż ślina cieknie :)
mimi619 09 kwietnia 2011
Pod brytfanną z udkami możesz położyć drugą głęboką, lub na normalnej miskę, a do niej nalać wody. I... Czytaj całość »
Pod brytfanną z udkami możesz położyć drugą głęboką, lub na normalnej miskę, a do niej nalać wody. I często uzupełniać. Woda będzie parować i kurczaczek będzie pycha:) Możesz jeszcze kłaść trochę majonezu na udka w trakcie pieczenia. Pięknie wyglądają i do wypróbowania na 100% ! Pozdrawiam :)
annawk 07 września 2011
ależ tu się smacznie dzieje ....mmmm
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki