Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak ziołowo-cytrynowy"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
W moździerzu umieść czosnek, oregano, połowę koperku, sok i skórkę cytrynową. Przypraw solą, pieprzem i utrzyj. Dodaj oliwę, wymieszaj. Natrzyj marynatą kurczaka. Przełóż go do miski, przykryj i odstaw na 60 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C, funkcja grillowania. Wstaw kurczaka do piekarnika. Piecz 90 minut, obracając go od czasu do czasu, aby równomiernie się zrumienił.
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, przykryj i odstaw na 10 minut, aby mięso doszło.
W tym czasie zgrilluj w piekarniku połówki cytryn, aby się lekko skarmelizowały. Podawaj kurczaka posypanego resztą koperku i natką, z połówkami cytryn.Źródło: Olivia