Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak ze szpinakiem w galarecie"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Składniki
Filety umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na paski. Zalać małą ilością bulionu (przygotowanego z kostki) i ugotować. Gdy będzie miękkie, wyjąć mięso, ostudzić.
Oczyszczony dokładnie szpinak na minutę włożyć do gorącej wody. Wyjąć, przelać na sitku zimną wodą. Ostudzić. Żelatynę zalać 1/2 szklanki wina, kiedy spęcznieje podgrzewać mieszając, aż się całkowicie rozpuści.
Połączyć z resztą wina i żurawiną, zmiksować. Na spód opłukanej zimną wodą formy wlać połowę galaretki. Ostudzić.
Ułożyć paski mięsa owinięte liśćmi szpinaku. Zalać pozostałą galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Tuż przed podaniem ułóż galaretę na półmisku ozdobionym sałatą lub świeżymi warzywami, np. cukinią i pokrój na plastry.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium