Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak ze szpinakiem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Posiekany czosnek i cebulę podsmaż na maśle. Wrzuć rozmrożony szpinak i duś, aż odparuje woda. Przypraw.
Mięso umyj i osusz. W każdej porcji kurczaka zrób kieszonkę. Włóż plaster sera oraz trochę szpinaku.
Wymieszaj bułkę tartą, płatki owsiane i odrobinę paprykę. Roztrzep jajka i przypraw. Piersi kurczaka zanurzaj najpierw w roztrzepanym jajku, potem w panierce.
Smaż na złoty kolor na gorącym oleju. Podaj z sezonową surówką oraz podpieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Tatiana Lewandowska</strong>Źródło: Kurier TV