Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak ze szparagami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1581
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4845
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1581
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4845
Składniki
Szparagi włóż do lekko osolonego wrzątku, gotuj ok. 25 minut. Wyjmij, twarde końcówki odetnij, ostudź. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, lekko rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, obtocz w mące. Jajka roztrzep. Dodaj połowę startego sera, wymieszaj. Namocz filety z obydwu stron w jajku z serem.
Masło i olej rozgrzej na patelni. Włóż kotlety, usmaż z obydwu stron na lekko złoty kolor.
Kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż szparagi końcami do środka, posyp resztą startego sera. Wstaw na kilkanaście minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,20 zł.
Szparagi najlepiej przyciąć przed ugotowaniem, by miały taką samą wysokość. Należy gotować je w wysokim garnku tak, by ich główki wystawały ponad wrzącą wodę.Źródło: Chwila dla Ciebie