Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak zapiekany z pomidorem, mozzarellą i pesto to szybkie danie inspirowane popularną sałatką caprese. Danie bardzo łatwe w przygotowaniu i wprost idealne na upalne dni. Do tego ryż z sałatką z duszonych warzyw i pyszny obiad gotowy.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 53
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 53
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Najpierw oczyszczamy kurczaka i każdą z piersi rozcinamy poziomo na pół. Dzięki temu uzyskujemy 4 cieńsze filety. Następnie doprawiamy je solą i pieprzem oraz lekko skrapiamy oliwą. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 180°C przez 15-20 minut.
W miedzy czasie przygotowujemy pesto (przepis na pesto na blogu). Następnie myjemy pomidory i kroimy, razem z mozzarellą w plasterki.
Po 15-20 minutach mięso wyciągamy z piekarnika. Na każdym kawałku rozsmarowujemy około łyżki pesto. Następnie układamy po dwa kawałki pomidora. Gotowe ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Na koniec dodajemy ser i zapiekamy jeszcze 5 minut. Smacznego ;)