Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak zapiekany pod serem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w paski i włóż do miski. Posól, poprósz mąką, wymieszaj (jeśli używasz upieczonego mięsa, tylko je pokrój). Oczyść pieczarki i por, pokrój. Na patelni rozgrzej olej i szybko obsmaż mięso. Dodaj pieczarki i razem podsmaż. Zalej śmietaną, dopraw pieprzem, dodaj starty czosnek i por.
Wysmaruj foremki do zapiekania olejem i wysyp bułką tartą. Napełnij je mieszanką z kurczakiem i posyp startym serem. Piecz w temp. 180 °C ok. 20 min. Udekoruj ziołami i podaj.Źródło: Świat kobiety