Kurczak z żurawiną

Kurczak z żurawiną
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smakosz
Pyszna, łatwa w przygotowaniu potrawa. Rano mieszasz, wieczorem jesz ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka, 4 kawałki
  • oliwa z oliwek, 50 ml
  • sos żurawinowy, 1puszka
  • cebula, 1/2

Przygotowanie

  1. Wymieszaj żurawinę z oliwą i cebulą. Pierś z kurczaka włóż do szklanego naczynia i zalej przygotowanym, dobrze wymieszanym sosem. Przykryj naczynie i odłóż na 7-9 godzin do lodówki. Rozgrzej piekarnik do ok 180''''C. Wyciągnij kurczaka z lodówki i połóż na foli aluminiowej a następnie włóż do piekarnika na ok 90min. W trakcie pieczenia potrawę można polać pozostałym sosem.

Komentarze do przepisu (2)

bozenatygrysek 26 marca 2009
cześć !!!! pracowłam w kfc i uwieszcie mi ma słowo tam sa gotowe paniei i zalew y w których moczy sie kurczak... Czytaj całość »
cześć !!!! pracowłam w kfc i uwieszcie mi ma słowo tam sa gotowe paniei i zalew y w których moczy sie kurczak ,a pozatym patelnie są pod ciśnieniem i ta panierka sie nie pali.kobinujciedalejpozdrawiam
Ivona 05 maja 2009
Jako,że uwielbiam, żurawinę,która doskonale komponuje się z drobiem....skorzystam z przepisu.
Składniki
  • pierś z kurczaka, 4 kawałki
  • oliwa z oliwek, 50 ml
  • sos żurawinowy, 1puszka
  • cebula, 1/2
Składniki