Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z winem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
Marchew oczyścić, zetrzeć na tarce. Cebule obrać, posiekać w kosteczkę. Pomidora umyć, pokroić. Warzywa zalać winem, dodać sól i resztę przypraw. Marynatą zalać umytego, sprawionego kurczaka. Odstawić na noc do lodówki.
Kurczaka osączyć z marynaty, obsmażyć w brytfance na oleju z masłem. Pieczarki umyć, oczyścić, dodać do mięsa, obsmażyć. Wyłowić warzywa z marynaty, dodać do mięsa. Oprószyć mąką, zasmażyć, zalać marynatą, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220oC na ok. 40 minut.
ok. 65 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium