Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracownia smaku Jolanty Klesser
wok
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Składniki
Oddzielić liście od łodyg w liściach kaffiru i drobno posiekać. W woku rozgrzać olej i dodać mieszając: liście kaffiru, czosnek i pastę chilli. Dodać kurczaka, po chwili paprykę, cebulę, chilli, słodki sos sojowy i smażyć ok. 30 sekund na dużym ogniu. Dodać fasolkę i makaron cały czas mieszając. Doprawić sosem rybnym. Wyłączyć gaz i dodać połowę liści tajskiej bazylii. Przełożyć danie na talerze, posypać orzechami i pozostałymi liśćmi bazylii.